*

Linda

Helpt het Linda als ze de moordenaar van haar vader ontmoet?

Inhoud pagina

Het dilemma

Elf jaar geleden werd Linda’s vader vermoord door een van zijn werknemers. Linda kampt nog dagelijks met de gevolgen van de moord en ze zou graag willen dat het haar leven niet meer zo beheerst.

Ze twijfelt of het daarom verstandig is om de confrontatie aan te gaan met de dader. Is dat goed voor haar verwerking? En kan het misschien duidelijkheid bieden over zijn motief? Of is de kans groot dat zo’n ontmoeting uitdraait op een teleurstelling en oude wonden openrijt?

Bekijk de uitzending

De beste adviezen

In de week voor de uitzending konden bezoekers van de website advies geven bij dit dilemma. Zij vonden dit de beste vijf adviezen:

[vc_socad_top post_id=”1162. Helpt het Linda als ze de moordenaar van haar vader ontmoet?” limit=”5″]

Adviseurs van Linda

Tineke

Tineke Boele – van Kleef

Milly Boele, de dochter van Tineke Boele, werd op twaalfjarige leeftijd vermoord door Sander V. en kreeg achttien jaar cel en tbs. Tineke wil de moordenaar niet ontmoeten en legt uit waarom.
priscilla

Prescilla Zwaan

Prescilla’s zus werd vermoord door haar vriend in 2007. Ze ontmoette de moordenaar van haar zus in 2007 en vertelt wat het met haar deed dat ze tégen hem kon praten.

Jack

Jack Keijzer

De zoon van Jack werd in 2007 vermoord door twee mannen. De mededader zegde op de dag van de afspraak af. De hoofddader kreeg hij uiteindelijk wel te spreken. Kreeg hij een antwoord op zijn waaromvraag?
Francis

Francis Bakker

Francis begeleidt confrontaties tussen slachtoffers en daders in tbs-klinieken en gevangenissen voor de organisatie Slachtoffer in Beeld. Helpen deze confrontaties het slachtoffer?

Verder lezen

Slachtoffer in Beeld
Deze organisatie organiseert ontmoetingen tussen dader en slachtoffers. Ze begeleiden beide kanten en kijken wat de beste manier is om de confrontatie aan te gaan.
Slachtofferhulp
Als je slachtoffer bent van een misdrijf, verkeersongeluk of een ramp, kan je terecht bij deze organisatie. Zij helpen je of wijzen je door.