*

Betty

Aflevering 3: Moet Betty haar verslaafde man uit huis zetten?

Inhoud pagina

– Uitzending
Beste adviezen
Adviseurs
Verder lezen

Het dilemma

Betty’s partner Ruud is heroïneverslaafd. Ze houdt zielsveel van hem, maar gaat ook gebukt onder zijn jarenlange verslaving. Toen Betty er slecht aan toe was vanwege kanker was hij er niet om haar te steunen. Moet ze blijven knokken voor haar relatie of wordt het tijd om met Ruud te breken?

Bekijk de uitzending

De beste adviezen van de kijker

In de week voor de uitzending konden bezoekers van de website advies geven bij dit dilemma. Zij vonden dit de beste vijf adviezen:

[vc_socad_top post_id=”526. Moet ik mijn verslaafde partner het huis uitzetten?” limit=”5″]

De adviseurs in de uitzending

Michael-1

Michael van Dijl is de zoon van Betty. Haar partner Ruud is niet zijn vader, maar Michael kent de situatie van nabij. Michael heeft zelf ook een verslavingsverleden maar is al een hele tijd clean.

Mario

Mario Veulemans was tien jaar verslaafd aan cocaïne. In die periode had hij ook een relatie. Mario weet uit ervaring hoe een verslaafde partner zich in een relatie opstelt. Tegenwoordig is hij clean en coachet hij jongeren met verslavingsproblemen.

Sarah

Marian Ruisch heeft al 25 jaar een relatie met een man die tot zeven jaar terug verslaafd was aan heroïne en alcohol. Ze zijn nog altijd samen, maar dat ging niet vanzelf. Marian is loopbaancoach en helpt ex-verslaafden aan werk.

Veronica

Veronica Risch werkt voor Stichting Coke Van Jou, een organisatie die partners van verslaafden begeleidt. Veronica weet welke problemen zich voordoen in een relatie met een verslaafde partner en kan aangeven waar de oplossing moet worden gezocht.

Verder lezen over dit thema?

Verslaafd aan Jou
Verslaafd aan Jou wil het taboe op verslaving doorbreken en brengt mensen in contact met de verhalen van andere partners, familieleden en vrienden van verslaafden. Op de website geven ze meer informatie over omgaan met een verslaafde en organisaties die daarbij kunnen steunen.

Tips
Wat moet je wel en wat niet doen als je partner verslaafd is? ‘Mijn partner is verslaafd‘ geeft verschillende tips op hun website.