*

Frances

Moet Frances een maagverkleining om van haar overgewicht af te komen?

Inhoud pagina

Het dilemma

Als gevolg van ernstig overgewicht heeft Frances slaapapneu, hartritmestoornissen en komt ze steeds moeizamer de trap op. Hoogste tijd om iets aan haar overgewicht te doen dus.

Maar gaat ze op eigen kracht proberen af te vallen, ook al heeft ze vrijwel alle diëten al uitgeprobeerd? Of moet ze kiezen voor een maagverkleining?

Bekijk de uitzending

De beste adviezen

In de week voor de uitzending konden bezoekers van de website advies geven bij dit dilemma. Zij vonden dit de beste vijf adviezen:

[vc_socad_top post_id=”1061. Moet ik mijn maag laten verkleinen om van mijn overgewicht af te komen?” limit=”5″]

Adviseurs van Frances

Marieke

Marieke Kools

Marieke Kools begeleidt als verpleegkundige mensen die een maagverkleining ondergaan. Ze vertelt ook uit eigen ervaring: vijf jaar geleden kreeg ze zelf een gastric bypass.
Mark

Mark Dakriet

De zanger van de band Replay had jarenlange morbide obesitas. Het lukte Dakriet uiteindelijk toch op eigen kracht af te vallen door sporten en gezond eten.

Lenie

Lenie van Ansem

Drie jaar geleden onderging Van Ansem een maagverkleining omdat ze zwaar overgewicht had. Na een paar dagen kreeg ze ernstige complicaties.
Annette

Annette Born

Born is obesitascoach en schreef drie boeken over afvallen met een maagverkleining. Zelf worstelde ze jaren met overgewicht, dieten en jojo-effecten en koos uiteindelijk toch voor een maagverkleining.

Verder lezen

Centrum voor Obesitas Nederland
Het Centrum voor Obesitas Nederland is gespecialiseerd in operaties bij patiënten met ernstig overgewicht. Het centrum is een zelfstandig behandelcentrum binnen Medisch Centrum Leeuwarden.
Obesitasvereniging
De obesitasvereniging biedt herkenning, erkenning en begrip voor mensen die lijden aan obesitats. De vereniging biedt informatie en lotgenotencontact.
Slotervaartziekenhuis
Het MC Slotervaartziekenhuis biedt chirurgische hulp aan mensen met overgewicht. Alle aspecten van de behandeling doen ze binnen hun eigen ziekenhuis.
Plussize modeblogger: Love your body
Modeblogger over plus size mode onder het motto: love your body, love your life! Ze heeft een website en een Facebookpagina.
Facebookgroep voor maagverkleining
Twee facebookgroepen voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan.
Lotgenoten
Stichting Smile is een lotgenotengroep voor mensen die een maagverkleining hebben ondergaan. De stichting gelooft dat je naast een behandelteam ook steun nodig hebt van lotgenoten.
Hormoonfactor
Door goede voeding, stressmanagement en uitgekiende work-outs brengt Ralph Moorman de hormonen weer in balans waardoor mensen zich gezonder en energieker voelen.
Bea’s afslankmethode
Deze gewichtsconsulente worstelde zelf jaren met overgewicht en viel met haar methode uiteindelijk 40 kilo af. Ze begeleidt nu mensen met overgewicht.