*

Robert

Helpt het Robert als hij foto’s bekijkt van zijn omgekomen ouders?

Inhoud pagina

Het dilemma

Een jaar na het neerstorten van vlucht MH17 staat het dilemma van Robert centraal. Hij verloor zijn ouders bij de vliegramp op Tenerife.

Bijna 40 jaar later heeft hij dat verlies nog niet kunnen verwerken en speelt het gemis van zijn ouders nog een grote rol in zijn leven.

Hij denkt dat het bekijken van foto’s die na de identificatie van zijn ouders zijn gemaakt misschien zou kunnen helpen. Gaat dat helpen voor de verwerking? Of moet hij zijn verdriet op een andere manier een plek geven?

Bekijk de uitzending

De beste adviezen

In de week voor de uitzending konden bezoekers van de website advies geven bij dit dilemma. Zij vonden dit de beste vijf adviezen:

[vc_socad_top post_id=”1014. Omgaan met verdriet over ouders die bij een vliegramp omkwamen?” limit=”5″]

Adviseurs van Robert

Dilemma_Opn10_Fotoschouw_JASMINE

Jasmine Foullani

Jasmine verloor haar vader bij de SLM-vliegramp bij Zanderij op 7 juni 1989. Zij besloot jaren later de foto’s van haar papa te bekijken.

Dilemma_Opn10_Fotoschouw_MARIEKE

Marieke Poelmann

Marieke verloor vijf jaar geleden haar beide ouders bij de vliegramp in Tripoli, op 12 mei 2010.  Ze schreef daarover het boek “Alles om jullie heen is er nog”. Zij keek bewust geen foto’s maar bezocht de rampplek.

Dilemma_Opn10_Fotoschouw_THEA

Thea Beekman

Thea verloor haar man bij de vliegtuigramp met de Hercules op 15 juli 1996 in Eindhoven. Ze confronteerde haar zoon open en bewust met de dood van zijn vader.

Dilemma_Opn10_Fotoschouw_WOUDY

Woudy Huijgen

Woudy werkt bij slachtofferhulp en begeleidt mensen die kiezen om foto’s van hun overleden geliefden te zien in een fotoschouw.

Verder lezen

Slachtofferhulp
Slachtofferhulp helpt na een misdrijf, verkeersongeluk of ramp. Ze hebben een speciale pagina over hulp aan slachtoffers van de MH17-ramp.

De vliegramp op Tenerife
Bekijk een aflevering over de vliegramp op Tenerife van televisieprogramma Andere Tijden. Op de site is veel extra informatie te vinden.

Verder na vliegramp MH17
Lees de column van Jos de Keijser over verder leven na de MH17-ramp. Hij is bijzonder hoogleraar Complexe Rouw aan de RUG en betrokken bij het onderzoek naar de psychologische gevolgen van de MH17 ramp.