*

Kim

Wil Kim alleenstaand moeder worden?

Inhoud pagina

Het dilemma

Kim is 37 en heeft geen relatie. Al sinds haar 20e heeft ze een kinderwens en nu ze de 40 nadert overweegt ze om alleenstaand moeder te worden.

Ze is de laatste van haar vriendinnengroepje die nog geen moeder is. Ze ziet een kind als aanvulling op haar leven. Ze vindt het heel belangrijk dat ze haar leven kan blijven leiden zoals ze dat nu doet met reizen en haar baan met wisselende diensten. Ze vraagt zich af: je verandert toch niet omdat je een kind hebt?

Maar is alleen een kind opvoeden niet te zwaar? Of moet ze afscheid nemen van haar kinderwens en accepteren dat ze nooit moeder zal worden?

Bekijk de uitzending

De beste adviezen

In de week voor de uitzending konden bezoekers van de website advies geven bij dit dilemma. Zij vonden dit de beste vijf adviezen:

[vc_socad_top post_id=”933. Wil ik alleenstaand moeder worden?” limit=”5″]

Adviseurs van Kim

Ties van der Meer

Ties van der Meer

Ik ben kind van een spermadonor en ben opgegroeid zonder vader in huis. Dat is iets waar je echt goed over na moet denken: wat betekent het voor je kind om alleen een moeder te hebben en geen vader?

Meer over deze adviseur

Marjan van Vliet

Marjan van Vliet

Ik heb geen kinderen gekregen en dat blijft voor mij iets pijnlijks. Ik was van plan alleenstaand moeder te worden, maar op het allerlaatste moment heb ik besloten het niet te doen. Want ik vind dat ieder kind een moeder én een vader verdient.

Jessica de Bresser

Jessica de Bresser

Een jaar geleden ben ik alleenstaand moeder geworden van Jill. Ik kan je zeggen: makkelijk is het niet – dus begin er alleen aan als je het echt héél graag wilt!

Barbara Lammerts van Bueren

Barbara Lammerts van Bueren

Iedere vrouw die moeder wil worden, doet dat het allerliefst samen met een partner. Als dat niet lukt, geeft dat verdriet. En als je dan toch alleen een kind wil krijgen, moet je je realiseren dat je een groot deel van je vrijheid inlevert.

Meer over deze adviseur

Verder lezen